Telegram Group Search
هم اندیشی چپ: مقایسه‌ی سازمان‌های فلسطینی؛ و طرح دو نوع نگاه به…
Hamandishi chap
فایل شنیداری میزگرد «بحران فلسطین و طرح دو نوع نگاه به راه‌حل‌های دو کشور و یک کشور»
با حضور خسرو پارسا و سعید رهنما
گفت‌وگوگردان: علی‌رضا ندیمی
👆فایل شنیداری میزگرد «بحران فلسطین و طرح دو نوع نگاه به راه‌حل‌های دو کشور و یک کشور»
با حضور خسرو پارسا و سعید رهنما
گفت‌وگوگردان: علی‌رضا ندیمی👆
ما هرچه سریع‌تر به سیاستی نیاز داریم که مراقبت را در نقطه‌ی کانونی قرار دهد. منظور ما از مراقبت تنها «مراقبت کاربردی»، یا آن دسته کارهایی که افراد بی‌درنگ برای مواظبت از نیازهای فیزیکی و عاطفی دیگران انجام می‌دهند، نیست. «مراقبت» همچنین یک ظرفیت و فعالیت اجتماعی است که بالندگی هر آن‌چه برای رفاه و شکوفایی زندگی ضروری است را شامل می‌‌‌‌شود. مهم‌تر از همه، قرار دادن مراقبت در مرکز صحنه به معنای شناخت و پذیرش وابستگی‌های متقابل ما است.
_____________
👈متن کامل
نولیبرالیسم مفهو‌می‌ست فریبنده، فاقد صراحت معنایی و سودمندی سیاسی. استفاده‌ی گسترده و در مقولات متفاوت، این واژه را به کلافی سردرگم تبدیل کرده است. تفاوت‌های تحولاتِ اجتماعی جهانی با یکدیگر، شیوه‌ی رایج نام‌گذاری‌های کلی را بی‌معنا ‌می‌سازند. این واژه اغلب به‌عنوان کشکولی فراگیر برای همه چیز، و گاه به‌عنوان برچسبی گزینشی برای هرآنچه یک نویسنده‌ی خاص نمی‌پسندد، به‌کار ‌می‌رود.
_____________
👈متن کامل
این مقاله استدلال می‌کند که نیروی پشت توسعه‌های فناورانه در تولید دام، کمک به حرکت کور سرمایه برای خود-گسترش‌یابی و خود انباشتگی است و منشأ بخش اعظم رنج حیوانات غذایی معاصر است. این مقاله (1) نقش مهم تولید کالایی تعمیم‌یافته را در تغییر رفاه حیوانات غذایی و (2) پتانسیل بهبود اساسی روابط انسانی با حیوانات غذایی در سیستم سرمایه را تحلیل می‌کند.
____________
👈متن کامل
منتقدانِ مارکس، وی را متهم کرده‌اند که الگوی اروپایی تکامل تاریخی را به باقیِ جهان تحمیل کرد. اما مارکسِ واقعی، تفکرِ اروپامحوری را رد کرد و دیدگاهی پیچیده را درباب تاریخ جهان، با تمامی پیچیدگی‌ها و تنوع‌اش توسعه بخشید.
____________
👈متن کامل
یادداشت حاضر به بررسی تأثیر مخرب اسرائیل بر غیرنظامیان می‌پردازد، به‌ویژه وقایع اخیر در نوار غزه را برجسته می‌کند و از لزوم همبستگی جهانی برای حمایت از فلسطین سخن می‌گوید. سپس به بررسی پدیده‌ی پیچیده و نگران‌کننده‌ی احساسات ضدفلسطینی در داخل ایران، علی‌رغم محکومیت گسترده‌ی جهانی اقدامات اسرائیل، می‌پردازد و دلایل بروز این احساسات و پیامدهای آن برای همبستگی با فلسطین را بررسی می‌کند.
_____________
👈متن کامل
هنگامی که صنعت فناوری را به تصور درمی‌آورید، احتمالاً به چیزهایی فکر می‌کنید که در فضای فیزیکی وجود ندارند، مانند اپلیکیشن‌ها و مرورگر اینترنت روی گوشی‌تان. اما زیرساخت لازم برای ذخیره‌ی این اطلاعات – مراکز فیزیکی داده‌ی مستقر در پارک‌های تجاری و حومه‌های شهر – مقادیر عظیمی انرژی مصرف می‌کنند. زیرساخت مورد استفاده‌ی «فضای ابری»، به‌رغم نامش، بیش از پروازهای تجاری در انتشار جهانی گازهای گلخانه‌ای نقش دارند.
____________
👈متن کامل
✔️سرگردانی‌های نظری در چپ ایرانی
🔸سمینار نشریه‌ی کریتیک
🔸سخنرانی و پرسش و پاسخ: پرویز صداقت
___________
🔸چهارشنبه 16 خردادماه 1402، ساعت 19 به وقت اروپای مرکزی - 20:30 به وقت تهران
👈لینک حضور
🔸Meeting ID: 813 8975 1446
🔸Passcode: 196094
این نوشته تأملی کوتاه بر مشکلات تئوری اینترسکشنالیتی به‌ویژه در شکلی است که در جنبش «زن، زندگی، آزادی» مطرح شد. طرفداران این تئوری مدعی هستند که می‌تواند به‌عنوان ابزاری مناسب برای تجزیه و تحلیل مشکلات اساسی ایران و تعیین استراتژی‌های مناسب سیاسی به کار گرفته شود. آیا چنین است؟ برای پاسخ به چنین پرسشی و پرسش‌های مناسب دیگر در این زمینه نگاهی بر برخی از نظرات دوستان هوادار این نظریه و استدلال‌های رایج در این حوزه انداخته می‌شود.
_____________________
👈متن کامل
Audio
فایل شنیداری سخنرانی پرویز صداقت تحت عنوان «سرگردانی نظری در چپ ایرانی» در وبینار نشریه‌ی «کریتیک»، همراه با پرسش و پاسخ (به تاریخ 16 خرداد 1403)
پرسش اصلی بحث حاضر این است که در ایران امروز کدام نارسایی‌ها و کاستی‌های نظری در گفتمان چپ مانع از آن شده که گفتمان کم‌وبیش منسجمی در میان چپ شکل بگیرد تا آن را قادر به پراکسیس سازد که ثمره‌اش رویش یک نیروی اجتماعی تعیین‌کننده در معادلات سیاسی باشد. بر همین اساس، نمونه‌هایی از گفتمان چپ در سال‌های اخیر، نقادانه ارزیابی می‌شود
_____________
👈متن کامل
تلقی ساختاری از سلطه چطور به ما کمک می‌کند بار دیگر «مردسالاری» را به‌مثابه‌ی یکی از منابع سرکوب سیستماتیک زنان به میان بکشیم و همچنین چطور آزادی به‌مثابه‌ی عدم‌سلطه، با نظر به صورت‌بندی‌های متقدم جمهوری‌خواهی از آزادی، با در محوریت قرار دادن جایگاه‌های وابسته‌ی کنشگران درون ساختارهای سیاسی و اجتماعی به ما کمک می‌کند که آزادی را از عاملیت مجزا بدانیم.
____________
👈متن کامل
منظور از کنترل کارگری چیست و نقاط تمایز آن با ترکیبات مشابه چیست؟ کنترل کارگری در چه شرایطی اجتماعی-اقتصادی-سیاسی قابل تحقق است؟ در چه مکان‌ها و مراکزی قابل اجراست؟ توسط چه کسانی به اجرا درمی‌آید؟ حدود و ثغور وظایفِ شورای کنترل کارگری چیست؟ چه تصمیماتی را می‌تواند یا نمی‌تواند اتخاذ کند؟ چه رابطه‌ای با مالک یا صاحبان شرکت‌، موسسه، بنگاه و غیره‌ دارد؟ به چه نهادی پاسخ‌گوست؟
_______________
👈متن کامل
افسانه‌ای وجود دارد با این مضمون که مارکس قبل از هرچیز ستایشگر فناوری بود و آن را «بنیاد آن ‌چه که هست و موتور آینده» می‌دانست. اگرچه این افسانه بارها و بارها مردود دانسته شده اما باز هستند کسانی که آن را باور می‌کنند. با این اوصاف مهم است که پیش از هر امر دیگری این نگرش را از اندیشه و سنت مارکسیسم حذف کرد. اگرچه باید پذیرفت تعداد قلیلی از کسانی که هرچیزی را به‌طرز وحشتناکی مبتذل و عوام‌پسند می‌کنند و به مارکسیسم استناد دارند تا حدی در به‌وجود آمدن این افسانه مقصرند.
______________
👈متن کامل
نقد کتاب «خودگردانی کارگران در آرژانتین: مقابله با نولیبرالیسم از طریق اِشغالِ کارخانه‌ها. ایجاد تعاونی‌ها...» نوشته‌ی مارچلو وییتا
_____________
از مهم‌ترین درس‌های جنبش کارگری آرژانتین برای ما، اهمیتِ حیاتی تشکل‌های کارگری است. بدون تشکل‌های کارگری در سطح کارخانه، منطقه و کل کشور، هرگز طبقه‌ی کارگر آرژانتین نمی‌توانست چنین دستاوردهایی داشته باشد. با آن‌که اتحادیه‌های آرژانتین نظیر دیگر اتحادیه‌هایی که در کشورهایی که وجود دارند، تشکل‌هایی بوروکراتیک هستند، اما صرفِ وجود آن‌ها، در مقایسه با کشورهایی که سابقه‌ی تشکل‌های کارگری را نداشته و ندارند، امکان مقابله‌ی نیروی کار با نظام حاکمِ سرمایه‌داری را فراهم آورده است.
_____________
👈متن کامل
دو مانع بر سر راه ایجاد همبستگی بین کارگران ایران و کارگران کوبا بود. اولین و مهم‌ترین عامل، نبود یک جنبش کارگری در ایران و انزوای فعالان کارگری ایرانی خارج از کشور از جنبش کارگری محل سکونت‌‌شان بود. دلیل دوم، نیز بینش جهان سوم‌گرا و استالینیستی غالب بر اتحادیه‌های کارگری و «کانون کارگران کوبا» بود.
______________
👈متن کامل
«مثله‌کردن» فلسطین چندین دلالت معنایی دارد: مثله‌کردنِ نقشه‌ی فلسطین، مثله‌کردن تاریخی، مثله‌کردن جای‌شناختی (توپوگرافیک)، و مثله‌کردن فلسطینیان.
____________
👈متن کامل
🔸مدرسه روزنامه‌نگاری کمپین مردمی حمایت از زاگرس مهربان برگزار می‌کند:

«سازوکارهای تصاحب به مدد سلب مالکیت در ایران»

با حضور:
محمد مالجو

🔸 این جلسه به‌صورت آنلاین و پرسش و پاسخ خواهد بود.

🔸 لطفا قبل از شروع جلسه برای پیوستن به اتاق صرفا مرورگرهای فایرفاکس، کروم و اپرا را نصب و از 🔸طریق لینک زیر به اتاق گفتگو وارد شوید👇

https://www.skyroom.online/ch/zagrosmehraban/goftogohayeab

🔸 نکته: تا زمان برگزاری نشست یک‌شنبه ۲۷ خرداد ( ساعت ۹ شب به وقت ایران ) اتاق تعطیل است؛ پس از گشایش اتاق، از طریق ایکون گزینه ورود مهمان به این اجتماع بپیوندید.
مرور کتاب «یادگیری انقلابی» نوشته‌ی شهرزاد مجاب و سارا کارپنتر
____________
نویسندگان ضمن تأکید بر اهمیت برپاکردن انقلابی در زمینه‌ی آموزش و یادگیری، نه‌تنها در بستر نظریه، بلکه در قلمرو پداگوژیک، بر ضرورت دستیابی آموزگاران و یادگیرنده‌ها به درکی غیرایدئولوژیک، انضمامی و تاریخمند‌ از روابط اجتماعی سازنده‌ی استثمار و نابرابری پافشاری می‌کنند.
____________
👈متن کامل
2024/06/17 04:44:29
Back to Top
HTML Embed Code: